Писатели на потпис

Најдобрите реплики за да го завршите вашето видео на незаборавен начин

Најдобрите реплики за да го завршите вашето видео на незаборавен начин

Значи, вложивте многу труд за да создадете привлечно видео на YouTube кое сигурно ќе ја задржи публиката ангажирана од почеток до крај. Сепак, се борите да го најдете совршениот завршеток на видеото и едноставно не знаете што да и кажете на вашата целна публика на крајот. Ако ова сценарио совршено ја опишува вашата ситуација во моментов, не грижете се - ние сме тука да помогнеме.

Во оваа статија, ќе ви кажеме сè за важноста на YouTube outros и како можете да ги завршите вашите видеа со кажување на вистинските работи, т.е. работи што луѓето ги паметат. Значи, без натамошно одложување, ајде да влеземе веднаш во тоа!

Услуга за евалуација на канали на YouTube
Дали ви треба експерт на YouTube за да завршите длабинска проценка на вашиот канал на YouTube и да ви дадете акциски план?
Ние обезбедуваме експерт Услуга за проценка на канали на YouTube

Што е YouTube outro и зошто е важно?

Вашите резултати на YouTube се начините на кои ги завршувате вашите видеа. Различни Јутјубери имаат различни пристапи кон завршување на нивните соодветни видеа, но најуспешните Јутјубери имаат едно нешто заедничко - тие речиси секогаш кажуваат нешто незаборавно на крајот. Сега зошто мислиш дека го прават тоа?

Па, причината да се каже нешто незаборавно на крајот е прилично едноставна - прави видеата да се чувствуваат комплетни и кохезивни. Размислете за тоа - имате убиствен вовед и интригантна главна содржина, но не успевате да ја вклучите публиката со вашиот крај. Како мислите дека тоа ќе влијае на вашите претплатници на YouTube? Во повеќето случаи, завршетоците под номиналната вредност ќе се перцепираат како изневерувања, што може негативно да влијае на идното однесување на вашата публика кон вашиот канал. А вие не сакате тоа да се случи, нели?

Незаборавните линии на крајот исто така ќе придонесат за зголемување на време на гледање на вашиот канал, односно времето што гледачите го поминуваат гледајќи видеа на вашиот канал. Ако веќе не сте го знаеле, времето на гледање стана една од најважните метрики на YouTube. Едноставно, колку повеќе време за гледање има вашиот канал, толку повеќе помош ќе добивате од алгоритмот на YouTube во смисла на откривање.

Значи, со тоа што е кажано, да преминеме на следниот дел, каде што ви даваме примери за тоа што можете да кажете за незаборавни завршетоци на видеото.

Најдобрите линии за вашите завршетоци на видео на YouTube

Најдобрите линии за завршетоците на вашите видеа на YouTube

Сега кога знаете што се YouTube outros и зошто се важни, ајде да погледнеме примери што можете да ги примените во вашите видеа за некои навистина незаборавни завршетоци:

 • „Ви благодариме што гледавте“: Безброј Јутјубери ја користат оваа линија за време на нивните секции за затворање видео, и иако може да изгледа клише, не треба да ја потценувате нејзината моќ. Оваа линија е за изразување благодарност до вашите гледачи кои останаа наоколу до самиот крај на вашето видео. Веќе ја спомнавме важноста на времето на гледање претходно, а гледачите кои ја консумираат целата содржина низ вашите видеа се оние кои најмногу придонесуваат за тоа. Затоа, кажете ја оваа реплика од срце, и таа ќе се чувствува наградна за вашите гледачи, иако можеби ја слушнале стотици и илјадници пати претходно на други канали.
 • „Станете член на Patreon за ексклузивна содржина“: Платформите како Patreon и Buy Me A Coffee станаа огромни за Јутјуберите, бидејќи им дозволуваат на креаторите на содржини да заработат пари од својата публика преку донации. За возврат, креаторите обично ја наградуваат својата публика со ексклузивна содржина како што е ран пристап до претстојните видеа и снимките од зад сцената. Значи, ако сè уште немате сметка на Patreon или Buy Me A Coffee, време е да поставите една. Откако вашата сметка на која било платформа е подготвена, вклучете порака за повик за акција (CTA) за време на секциите за затворање на видеото за да ја поттикнете публиката да стане членка. Нема сите ваши гледачи да станат членови, но оние што ќе станат ќе одат долг пат кон да ве поддржат на вашето патување на YouTube.
 • „Ако ви се допаѓа она што го видовте, размислете да се претплатите на каналот“: Помина времето кога едноставно се кажуваше „Претплати се!“ би резултирало со претплатници. Деновиве, поголемиот дел од креаторите на содржини заземаат далеку померен пристап. Оваа линија јасно имплицира дека крајната одлука да се претплатите или да не се претплатите е на гледачот. Исто така, изразува одредена состојба, односно гледачот треба да ужива во содржината за да размисли да се претплати. Секако, можеби мислите „не е голема работа“ - но факт е дека е. Кажувањето на оваа линија, исто така, ќе ве натера да ги видите вашите гледачи како скромна личност, што сигурно ќе ги зголеми шансите тие навистина да го притиснат копчето за претплата.
 • „Посетете ја мојата официјална веб-страница. Врската можете да ја најдете во описот': Ако имате официјална веб-страница, треба да ја промовирате и на крајот од вашето видео. Најлесен начин да го направите ова е да ја вклучите врската до веб-страницата во делот за опис, кој се појавува веднаш под видеото. Идеално би требало да го направите ова пред да го објавите видеото кога ги пополнувате сите основни информации како што се наслов, ознаки, опис итн. сообраќај. Исто така, ако вашата веб-страница продава производи, тоа значи дека постои шанса вашите гледачи да размислат за купување.
 • „Следете ме на моите социјални мрежи“: Ако имате канал на YouTube, мора да имате и страници на Фејсбук, Инстаграм, Твитер и други платформи за социјални медиуми. Најдоброто нешто е што можете да ги користите вашите видеа на YouTube за да ги зголемите вашите следбеници на сите страници на социјалните медиуми со користење на оваа едноставна линија. Повторно, не сите гледачи ќе одлучат да ги следат вашите рачки на социјалните мрежи, но дури и неколку луѓе што ќе одлучат да станат следбеници ќе го зголемат вашиот ангажман на други платформи. Можете да направите резервна копија на оваа линија со вклучување на врските до вашите страници на социјалните медиуми во делот за опис. Како што ја кажувате оваа линија, не би било лоша идеја да им покажете на гледачите што можат да очекуваат од вашата страница на Фејсбук и/или Инстаграм со вклучување на неколку фотографии.
 • „Кажете ми што мислите во делот за коментари“: Повторно, ова е линија која е користена одново и одново од Јутјуберите, но факт е дека и покрај тоа што е прекумерна употреба, таа е неверојатно ефикасна. Оваа линија е одличен начин да ги поттикнете гледачите да ги запишат своите мислења во вашата Коментари на YouTube дел. Прави две работи – прави корисниците да се чувствуваат ценети од вас, односно сакате да ги знаете нивните мислења, а исто така го зголемува вашиот ангажман на корисници на YouTube. Како и времето на гледање, ангажманот на корисниците е метрика од огромна важност на YouTube. Каналите кои добиваат голем ангажман на корисникот имаат тенденција да се туркаат кон врвот на страниците со резултати од пребарувањето на YouTube со алгоритмот на платформата. Дополнително, ви дава можност да учествувате во разговори со вашата публика.
 • „Оставете лајк и споделете го ова видео“: Видеото со голем број допаѓања обично го гледаат повеќе луѓе во иднина, бидејќи гледачите обично го поистоветуваат бројот на допаѓања со квалитетот на видеото. Затоа, не заборавајте да побарате лајкови од вашите гледачи. Важно е да се запамети дека YouTube го оневозможи прикажувањето на не ми се допаѓа, односно ќе можете да видите на колку луѓе не им се допаднало видеото на YouTube Studio, но вашите гледачи нема да го сторат тоа. Значи, колку повеќе лајкови има вашето видео, толку подобар впечаток ќе остави кај вашите гледачи. Исто така, охрабрете ја публиката да го сподели вашето видео, бидејќи споделувањето ќе му помогне на вашето видео да добие нови гледачи низ интернет пејзажот.
 • 'Се гледаме во следниот': Ова е линијата што по можност треба да ја користите на самиот крај пред да заврши вашето видео. На гледачите им дава чувство на континуитет, односно ќе објавувате повеќе содржини во иднина и со нетрпение очекувате да ги споделите со нив. Оваа линија, исто така, додава човечки допир на вашето видео, бидејќи луѓето обично ја кажуваат фразата „се гледаме повторно“ кога одат по својот пат по состанокот. Иако оваа линија нема да работи толку многу како некои од другите линии што ги опфативме претходно, сепак треба да ја вклучите во секое видео што го објавувате.

Заклучок

Значи, тука го имате - најдобрите реплики за да го завршите вашето видео на незаборавен начин. Се разбира, слободно дајте им на овие линии свој уникатен спин за да ги рефлектираат за што се работи вашиот бренд. Сепак, погрижете се да ги вклучите повеќето од нив за целосни завршетоци на вашите видеа. Очигледно можете да изберете да не ги користите и овие редови, но тоа најверојатно ќе резултира со ненадејно завршување на вашето видео, што нема да биде сфатено со љубезно од вашата публика. Така, вклучете што е можно повеќе од нив, и тие сигурно ќе ви дадат резултати на долг рок.
Речиси е време да ја завршиме оваа статија, но пред да го направиме тоа, сакаме да ви кажеме Подполи. Софтверска алатка која е развиена и дизајнирана за брендови и создавачи на содржини кои се нови на YouTube, SubPals може да ви помогне да станете успешни на YouTube на различни начини. Од лајкови на YouTube до претплатници до коментари до прегледи на YouTube - SubPals е она што ви треба за вашиот канал да воспостави цврста основа во жестоко конкурентниот пејзаж на YouTube. Затоа, пробајте го и искусете го сами - нема да бидете разочарани!

Исто така на SubPals

Како да креирате видеа од интервју за лидер на мисли за маркетинг на YouTube?

Како да креирате видеа со интервју за водач на мисли за маркетинг на YouTube?

Ако вашиот бизнис има бројни конкуренти, што правите за да се издвои од останатите? Како ја докажувате својата експертиза пред целната публика, така што тие имаат доверба и ве избираат

Како да продолжите со истражување на клучни зборови за маркетинг на YouTube?

Како да продолжите со истражување на клучни зборови за маркетинг на YouTube?

Во сегашната ера на дигитализација, маркетингот на YouTube зазема исклучително клучно место во целиот пејзаж на дигитален маркетинг. Постојат неколку причини зошто YouTube стана второ по големина пребарување

Крајниот водич за започнување на сопствен предизвик на YouTube за ангажман

Ваш Водич за маркетинг на YouTube за бизнис што законски не можете да го продавате преку Интернет

Бизнисмените мораат да се движат низ разни пречки кога маркетинг преку Интернет. Но, ако сте во една од категориите за шверц, тогаш маркетингот на Youtube станува особено тежок. Е мора да излезете со паметни начини

Ние нудиме повеќе услуги за маркетинг на YouTube

Еднократни опции за купување без претплата или периодични плаќања

YouTube За Инстаграм, посетете ја веб-страницата на нашиот партнер, MrInsta.com. Кликнете овде за да го видите нивниот Инстаграм
Размислете за купувачите на Instagram
Купи Инстаграм Допаѓања
Купете прилагодени хаштагови
Купете ги прегледите на Инстаграм ролни
Купете Инстаграм впечатоци
Купи Инстаграм Коментари
Виза Mastercard AMEX Откријте JCB Наставникот Вечера Биткоин, криптовалута и повеќе...
 • Загарантирана испорака
 • Резултати започнете во 24-72 часови
 • Резултатите продолжуваат сè додека не завршат
 • Не е потребна лозинка
 • 100% безбеден и приватен
 • Гаранција за повторно полнење
 • Поддршка 24 / 7
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување
en English
X