ПРЕДГОВОР

Нашите филијали се многу важни за нас. Ние даваме се од себе да се однесуваме кон вас со заслужена фер и почит. Ние едноставно го прашуваме истото размислување за вас. Со вас го напишавме следниов договор за здружување, како и да го заштитиме доброто име на нашата компанија. Затоа, ве молиме, носете се со нас додека ве водиме низ оваа законска формалност.

Ако имате какви било прашања, не двоумете се да не известите. Ние сме силни верници во директна и искрена комуникација. За најбрзи резултати, испратете ни е-пошта на [заштитена по е-пошта]

ДОГОВОР ЗА АФИЛИЈАТ

ПРОЧИТАЈТЕ ГО ЦЕЛИОТ ДОГОВОР.

ОВАА СТРАНИЦА МОAYЕ ДА ЈА ИПИШТИТЕ ЗА ВАШИТЕ РЕКОРДИ.

ОВА Е ПРАВЕН ДОГОВОР МЕWУ ВАС И ПОДВОДИ (ДБА ПОДВОДИ.КОМ)

СО ПОДНЕСУВА THEЕ НА ОНЛАЈН АПЛИКАЦИЈАТА СЕ СОГЛАСУВАТЕ ДЕКА ГИ ЧИТАЛЕ И ГИ РАЗБИРАТЕ УСЛОВИТЕ НА ОВОЈ ДОГОВОР И ДЕКА СЕ согласувате да бидете законски одговорни за секој и секој термин и услов.

1. Преглед

Овој договор ги содржи целосните услови и услови што важат за да станете филијала во придружната програма на SubPals.com. Целта на овој договор е да овозможи HTML поврзување помеѓу вашата веб-страница и веб-страницата на SubPals.com. Имајте предвид дека во текот на целиот Договор, „ние“, „нас“ и „наши“ се повикуваат на SubPals.com и „вие“, „ваши“ и „ваши“ се однесуваат на здружената компанија.

2. Обврски на здруженија

2.1. За да започнете со процесот на запишување, ќе ја пополните и поднесете онлајн апликацијата. Фактот дека ние автоматски ги одобруваме апликациите не значи дека можеби нема да ја реевалуираме вашата апликација подоцна. Може да ја одбиеме вашата апликација по наша дискреција. Може да ја откажеме вашата апликација ако утврдиме дека вашата страница е несоодветна за нашата програма, вклучително и ако:

2.1.1. Промовира сексуално изразени материјали
2.1.2. Промовира насилство
2.1.3. Промовира дискриминација заснована врз раса, пол, религија, националност, попреченост, сексуална ориентација или возраст
2.1.4. Промовира нелегални активности
2.1.5. Вклучува какви било материјали што ги кршат или им помагаат на другите да кршат какво било авторско право, трговска марка или други права на интелектуална сопственост или да го кршат законот
2.1.6. Вклучува „Подпалси“ или варијации или погрешно напишани зборови во неговото име на домен
2.1.7. Во спротивно, е на кој било начин незаконски, штетен, заканувачки, клеветнички, непристоен, вознемирувачки или расно, етнички или на друг начин непристоен за нас според единствено дискреционо право.
2.1.8. Содржи софтверски преземања што потенцијално овозможуваат пренасочување на провизии од други филијали во нашата програма.
2.1.9. Вие не можете да креирате или дизајнирате своја веб-страница или која било друга веб-страница со која работите, експлицитно или имплицирано на начин што личи на нашата веб-страница, ниту пак да ја дизајнирате вашата веб-страница на начин што ги тера клиентите да веруваат дека сте SubPals.com или која било друга поврзана деловна активност.
2.1.10. Веб-страниците дизајнирани исклучиво со цел да се обезбедат купони не се подобни да заработуваат провизии преку нашата придружна програма.
2.1.11. Вие не може да се регистрирате за да заработите провизија за нарачките што ги поставувате за себе. Сите провизии заработени преку поставување на такви нарачки ќе бидат изгубени и може да резултираат со укинување на вашата придружна сметка.

2.2. Како член на Програмата за придружни активности на SubPals.com, ќе имате пристап до Менаџерот за придружни сметки. Овде ќе можете да ги прегледате деталите на нашата програма и претходно објавените придружни билтени, да преземете HTML код (кој обезбедува врски до веб-страници на веб-страницата на SubPals.com) и креативи за банери, да пребарувате и да добивате кодови за следење на нашите купони и зделки . За да можеме точно да ги следиме сите посети на гости од вашата страница на нашата, мора да го користите HTML-кодот што го даваме за секој банер, текстуална врска или друга придружна врска што ви ја даваме.

2.3. SubPals.com го задржува правото, во кое било време, да го прегледа вашето поставување и да ја одобри употребата на вашите врски и да бара да го промените поставувањето или да го користите за да се усогласат со упатствата дадени до вас.

2.4. Одржувањето и ажурирањето на вашата страница ќе бидат ваша одговорност. Ние може да ја следиме вашата страница бидејќи сметаме дека е потребно да се осигураме дека е ажурирана и да ве известиме за какви било промени што сметаме дека треба да ги подобрат вашите перформанси.

2.5. Целосно е ваша одговорност да ги следите сите применливи интелектуална сопственост и другите закони што се однесуваат на вашата страница. Мора да имате експресно одобрение да користите материјал заштитен со какво било лице, без разлика дали станува збор за пишување, слика или друго дело заштитено со авторски права. Ние нема да бидеме одговорни (а вие ќе бидете единствено одговорни) доколку користите материјал заштитено со друго лице или друга интелектуална сопственост во кршење на законот или какви било права на трета страна.

3. Права и обврски на SubPals.com

3.1. Имаме право да ја следиме вашата страница во секое време за да утврдиме дали ги следите условите и одредбите на овој договор. Може да ве известиме за какви било промени на вашата страница што сметаме дека треба да се направат или да се осигураме дека вашите врски до нашата веб-страница се соодветни и да ве известиме понатаму за какви било промени што сметаме дека треба да се направат. Доколку не ги направите промените на вашата страница за кои сметаме дека се неопходни, го задржуваме правото да го прекинеме вашето учество во придружната програма на SubPals.com.

3.2. SubPals.com го задржува правото да го раскине овој Договор и вашето учество во Програмата за придружни на SubPals.com веднаш и без известување за вас доколку извршите измама при користењето на придружната програма на SubPals.com или треба да ја злоупотребувате оваа програма на кој било начин. Доколку се открие ваква измама или злоупотреба, SubPals.com нема да биде одговорен пред вас за какви било провизии за ваква лажна продажба.

3.3. Овој договор ќе започне по наше прифаќање на вашата апликација за филијали и ќе продолжи освен ако не биде прекинат подолу.

4. престанок

Или вие или ние може да го завршиме овој договор во кое било време, со или без причина, со писмено известување на другата страна. Писменото известување може да биде во форма на пошта, е-пошта или факс. Покрај тоа, овој договор ќе престане веднаш по какво било прекршување на овој договор од ваша страна.

5. Модификација

Можеме да измениме кој било од условите во овој Договор во кое било време, според наше дискреционо право. Во таков случај, ќе бидете известени по е-пошта. Измените може да вклучуваат, но не се ограничени на, измени во процедурите за плаќање и правилата на Програмата за придружни активности на SubPals.com. Доколку било каква измена е неприфатлива за вас, единствената опција е да го прекинете овој Договор. Вашето континуирано учество во Програмата за придружни активности на SubPals.com по објавувањето на известувањето за промена или новиот Договор на нашата веб-страница ќе го означи вашиот договор за промените.

6. Плаќање

SubPals.com користи трета страна за да се справи со целото следење и плаќање. Третата страна е придружна мрежа на ShareASale.com. Reviewубезно прегледајте ги условите и условите за плаќање на мрежата.

7. Пристап до интерфејс на придружна сметка

Createе креирате лозинка за да можете да го внесете нашиот безбеден интерфејс на придружна сметка. Оттаму, ќе можете да ги добивате вашите извештаи што ќе ја опишат нашата пресметка на провизиите што ви се должат на вас.

8. Ограничувања за унапредување

8.1. Можете слободно да ги промовирате вашите сопствени веб-страници, но природно секоја промоција во која се споменува SubPals.com може да се сфати од јавноста или од печатот како заеднички напор. Треба да знаете дека одредени форми на рекламирање секогаш се забранети од SubPals.com. На пример, рекламирањето вообичаено наречено „спамирање“ е неприфатливо за нас и може да предизвика штета на нашето име. Другите општо забранети форми на рекламирање вклучуваат употреба на несакана комерцијална е-пошта (UCE), објавувања во некомерцијални групи за вести и вкрстено објавување на повеќе новински групи одеднаш. Покрај тоа, вие не може да рекламирате на кој било начин што ефикасно го прикрива или погрешно го претставува вашиот идентитет, вашето име на домен или вашата повратна адреса. Може да користите испраќања до клиенти за да ја промовирате SubPals.com сè додека примачот е веќе клиент или претплатник на вашите услуги или веб-страница, а примателите имаат можност да се отстранат од идните испраќања. Исто така, можете да објавувате во групите за вести за да го промовирате SubPals.com сè додека групата за вести специјално ги поздравува комерцијалните пораки. Во секое време, мора јасно да се претставувате себе си и вашите веб-страници како независни од SubPals.com. Ако дојде до нашето внимание дека спамирате, ние ќе ја разгледаме таа причина за непосредно раскинување на овој Договор и вашето учество во придружната програма на SubPals.com. Билансите што ви се должат на чекање нема да бидат платени ако вашата сметка е прекината поради такво неприфатливо рекламирање или барање.

8.2. Филијали кои меѓу другите клучни зборови или исклучиво наддаваат во нивните кампањи „Плати за клик“ на клучни зборови како што се SubPals.com, SubPals, www.SubPals, www.SubPals.com и / или какви било погрешно пишување или слични измени на овие - било да е тоа одделно или во комбинација со други клучни зборови - и не насочувајте го сообраќајот од вакви кампањи кон нивната сопствена веб-страница пред повторно да го насочите кон нашата, ќе се сметаат за прекршители на трговските марки и ќе бидат забранети од придружната програма на SubPals. Doе сториме се што е можно за да контактираме со филијалата пред забраната. Сепак, го задржуваме правото да протераме кој било прекршител на трговска марка од нашата придружна програма без претходно известување и при првото појавување на таквото однесување на наддавање на ППЦ.

8.3. На филијалите не им е забрането да ги внесуваат информациите за потенцијалните клиенти во водечката форма, се додека информациите за потенцијалните клиенти се реални и вистинити, а овие се валидни водства (т.е. искрено заинтересирани за услугата на SubPals).

8.4. Филијалата нема да пренесува таканаречени „интерстисти“, „Паразит ew“, „Паразитски маркетинг“, „Апликација за помош при купување“, „Инсталации на лентата со алатки и / или додатоци“, „Паричници за шопинг“ или „Измамнички прозорци и / или поп-под ”до потрошувачите од моментот кога потрошувачот ќе кликне на квалификациска врска до моментот кога потрошувачот целосно излегол од страницата на SubPals (т.е. ниту една страница од нашата страница или содржина или брендирање на која било содржина на SubPals.com не е видлива на екран на крајниот корисник). Како што се користи овде, а. „Паразит are“ и „Паразитски маркетинг“ е апликација што (а) преку случајна или директна намера предизвикува пребришување на колачиња за придружни и вон придружни комисии за следење на колачињата на кој било друг начин освен инициран од клиент, кликнете на квалификациска врска на веб-страница или е-пошта; (б) ги пресретнува пребарувањата за пренасочување на сообраќајот преку инсталиран софтвер, со што се појавуваат скокачки прозорци, колачиња за следење на провизии кои треба да бидат поставени или други колачиња за следење на провизии ќе бидат препишани таму каде што корисникот би пристигнал на истата дестинација преку резултати дадени од пребарувањето (пребарувачите се, но не ограничувајќи се на тоа, Google, MSN, Yahoo, Overture, AltaVista, Hotbot и слични машини за пребарување или директориум); (в) постави колачиња за следење на провизии преку вчитување на страницата на SubPals во IFrames, скриени врски и автоматски скокачки прозорци што ја отвораат страницата на SubPals.com; (г) цели на текст на веб-страници, освен оние веб-страници што 100% ги поседува сопственикот на апликацијата, заради контекстуален маркетинг; (д) ја отстранува, заменува или блокира видливоста на Транспарентните банери со други банери, освен оние што се на веб-страниците 100% во сопственост на сопственикот на апликацијата.

9. Доделување лиценци

9.1. Ние ви даваме неексклузивно, непреносно, отповикливо право (i) пристап до нашата веб-страница преку HTML врски само во согласност со условите на овој Договор и (ii) единствено во врска со овие врски, да ги користите нашите логоа, трговски имиња, трговски марки и сличен материјал за идентификација (заедно, „Лиценцираните материјали“) што ви ги даваме или ги овластуваме за таква намена. Имате право само да ги користите лиценцираните материјали до степен до кој сте член на добра позиција на придружната програма на SubPals.com. Вие се согласувате дека сите употреби на лиценцираните материјали ќе бидат во име на SubPals.com и добрата волја поврзана со нив ќе придонесе за единствена корист на SubPals.com.

9.2. Секоја страна се согласува да не ги користи сопственичките материјали на другата на кој било начин што е омаловажувачки, погрешно, непристоен или на друг начин ја прикажува партијата во негативно светло. Секоја страна ги задржува сите свои права во сопственичките материјали опфатени со оваа лиценца. Освен лиценцата дадена во овој Договор, секоја страна ги задржува сите права, титули и интереси за своите соодветни права и ниту едно право, наслов или камата не се пренесува на другата.

10. Општи услови

SUBPALS.COM НЕ ПРАВУВА ИЗРАЗИ ИЛИ ИМПЛИТИРАНИ ПРЕТСТАВНИЦИ ИЛИ ГАРАНЦИИ ВО ПОДАРОЦИ.КОМ УСЛУГИ И ВЕБ-САЈТ ИЛИ ПРОИЗВОДИТЕ И УСЛУГИТЕ ОВДЕЛИ ОВДЕ, БИЛО ИМПЛИКАНИ ГАРАНЦИИ НА ПОДГОВОРНИ ПОСТАВНИ СТАВИ ИСКЛУЧЕНО. Покрај тоа, ние не правиме никакво претставување дека работењето на нашата страница ќе биде непрекинато или без грешки, и нема да бидеме одговорни за последиците од какви било прекинувања или грешки.

11. Претставувања и гаранции

Вие претставувате и гарантирате дека:

11.1. Овој договор е уредно и валидно извршен и доставен од вас и претставува ваша законска, валидна и обврзувачка обврска, извршна против вас во согласност со неговите услови;

11.2. Имате целосно право, моќ и овластување да склучите и да бидете обврзани со условите и одредбите на овој Договор и да ги извршувате своите обврски согласно овој Договор, без одобрение или согласност од која било друга страна;

11.3. Имате доволно право, наслов и интерес за и за правата што ни се дадени во овој Договор.

12. Ограничувања на одговорност

Ние нема да бидеме одговорни за вас во врска со кој било предмет на овој договор под кој било договор, несогласување, тортура, строга одговорност или друга правна или соодветна теорија за каква било индиректна, најсоодветна, сомнителна, ГУБЕЕ НА ПРИХОДИ ИЛИ ДОБРА волја ИЛИ АНТИЦИРАН ДОБИВКИ ИЛИ ИЗГУБЕН БИЗНИС), Дури и ако сме биле советувани за можноста за такви штети. ПОТРЕДНО, БЕЗ ПОЗНАВАЕ НА НИШТО НА ДОГОВОРОТ СО ДОГОВОРОТ СО ДОГОВОРОТ, НИКОГАШ НЕМА ДА ПОСТАВУВА ПОДВОДИ. КУМУЛАТНА ОДГОВОРНОСТ НА КОМ ПРЕСТАНУВАТЕ ОД ОВОЈ ПОВРЗАНИ ОД ОВОЈ ДОГОВОР, ОД ОСНОВНО ОБЈАНТА ПОВЕЕ НА ВКУПНИТЕ НАРОДИ НА КОМИСИЈАТА ПАТИТЕ ВО ВАШИОТ ДОГОВОР.

13 Оштетување

Со ова се согласувате да обештетите и да ги чувате безопасните SubPals.com, и нејзините подружници и филијали и нивните директори, службеници, вработени, агенти, акционери, партнери, членови и други сопственици, наспроти какво било тврдење, дејствие, барање, одговорност, загуби, штети, пресуди, порамнувања, трошоци и трошоци (вклучувајќи ги разумните надоместоци на адвокатите) (кое било или сите од горенаведеното во натамошниот текст „загуби“), доколку таквите загуби (или дејствија во врска со нив) произлегуваат или се врз основа на (i) какво било тврдење дека нашата употреба на придружни трговски марки нарушува која било трговска марка, трговско име, услужна марка, авторско право, лиценца, интелектуална сопственост или друго право на сопственост на која било трета страна, (ii) какво било погрешно претставување на застапување или гаранција или кршење на завет и договор склучен од вас овде, или (iii) какво било барање поврзано со вашата веб-страница, вклучително, без ограничување, содржина што не се припишува на нас.

14. Доверливост

Сите доверливи информации, вклучително, но не ограничувајќи се на, какви било деловни, технички, финансиски и информации за клиенти, обелоденети од едната или другата страна за време на преговорите или ефективниот рок на овој Договор, со назнака „Доверливо“, ќе останат единствена сопственост од страната што обелоденува, и секоја од страните ќе има доверба и нема да ги користи или обелоденува ваквите комерцијални информации на другата страна без изречно писмено одобрение од страната што ги открива.

15. Разно

15.1. Вие се согласувате дека сте независен изведувач и ништо во овој Договор нема да создаде никакво партнерство, заедничко вложување, агенција, франшиза, претставник за продажба или работен однос помеѓу вас и SubPals.com. Вие нема да имате овластување да давате или прифаќате какви било понуди или застапувања во наше име. Вие нема да дадете никаква изјава, без оглед дали е на вашата страница или на која било друга од вашата страница или на друг начин, што разумно би било во спротивност со што било во овој дел.

15.2. Ниту една од страните не може да ги додели своите права или обврски согласно овој Договор на која било страна, освен на странка која ги прима сите или суштински сите деловни активности или средства на трета страна.

15.3 Со овој договор ќе се управува и толкува во согласност со законите на државата Newујорк без да се земат предвид судирите на законите и нејзините принципи.

15.4. Вие не можете да измените или да се одречете од која било одредба од овој Договор, освен ако не е во писмена форма и потпишано од двете страни.

15.5. Овој договор го претставува целиот договор меѓу нас и вас и ги заменува сите претходни договори и комуникации на страните, усмени или писмени.

15.6. Насловите и насловите содржани во овој Договор се вклучени само за погодност и не ги ограничуваат или на друг начин влијаат на условите на овој Договор.

15.7 Доколку се смета дека некоја одредба од овој договор е неважечка или неспроведлива, таа одредба ќе биде елиминирана или ограничена на минимум неопходен степен за да се оствари намерата на страните, а остатокот од овој договор ќе има целосна сила и ефект.

 

Овој документ последен пат е ажуриран на 12 март 2020 година

en English
X